Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En festlig kötträtt som lagar sig själv i ugnen, medan du hinner göra annat!
Värm ugnen till 225 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Lägg den i en stor ugnsfast form. Salta och blanda med smält smör. Ugnsstek potatisen i mitten av ugnen, tills den är mjuk och fått fin färg, cirka 30 minuter. Rör om en gång under tiden.
Tryffelsmör: Mosa samman mjukt smör, riven vitlök, finhackad tryffel och timjan i en skål med en gaffel. Smaksätt med salt och peppar. Lägg smöret på ett smörpapper och forma till en rulle. Linda in i papperet och lägg in i kylen för att stelna.
Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Putsa filén och bryn den runtom i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg över filén i en ugnsfast form. Lägg små kvisttomater i formen och tillaga i ugnen, cirka 20 minuter. Låt köttet vila 10 minuter.
Skär köttet i drygt halvcentimetertjocka skivor och lägg dem lite omlott i en rad på potatisbädden. Skiva tryffelsmöret och lägg ovanpå filéskivorna. Sätt in fatet i ugnen och gratinera vid 225 grader, cirka 5 minuter. Servera med ugnsbakade tomater.
Recept från Mitt kök