Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfilé på spett med moghrabiahsallad

Fläskfilé på spett med moghrabiahsallad
Fläskfilé på spett med moghrabiahsallad
Fläskfilé på spett med moghrabiahsallad
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 gfläskfilé
  • 600 gfläskfilé
  • 2 mskolja
  • 2 tsksalt- rökt eller flingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • grillspett

Moghrabiahsallad

  • 3 dlmoghrabiah- stor libanesisk couscous
  • 1 msksmör och rapsolja
  • 0,5 gsaffran
  • 1 stgrönsaksbuljongstärning
  • 5 dlvatten- kokande
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 stcitron- rivet skal och saft
  • salt- svartpeppar
  • 200 gpärltomater- delade
  • 0,75 dlbladpersilja- hackad

Gör så här

  1. Fräs moghrabiahkornen i smör & rapsolja i en gryta. Tillsätt stött saffran och fräs allt tillsammans en stund. Tillsätt grönsaksbuljongtärning och kokande vatten. Koka kornen, cirka 25 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Låt kornen svalna.

  2. Smaksätt med olivolja, citronskal och saft, salt och peppar. Rör till sist försiktigt ner tomater och bladpersilja.

  3. Putsa och skär filén i 1 1/2 centimeter tjocka bitar. Salta och peppra på båda sidor och pensla med olja.

  4. Trä eventuellt upp köttet på grillspett. Grilla köttet i grillpanna, cirka 3 minuter per sida.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök