Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfilé och champinjoner i soja

Recept på fläskfilé och champinjoner i soja beräknat för två personer. Perfekt för det lilla hushållet, inga rester och inget svinn. Är ni fler kan ni självklart dubblera receptet.

Sophie Berlin
Fläskfilé och champinjoner i soja
Fläskfilé och champinjoner i soja
Fläskfilé och champinjoner i soja
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 gfläskfilé- gärna ekologisk
  • 100 gchampinjoner
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskingefära- finriven
  • 1 dlsoja- japansk
  • 2 msksesamfrön
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 200 gedamamebönor
  • flingsalt
  • 1,5 dlris

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningen. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm tjocka bitar.

  2. Skär bort foten på champinjonerna precis vid hatten. Skala och finhacka vitlöken.

  3. Stek champinjonerna i 1 msk olja tills de är gyllenbruna, lägg åt ­sidan. Stek fläskfilén i 1 msk olja runt om tills den är genomstekt och fått fin färg, ca 5 min. Lägg i vitlök och ingefära och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Häll på sojan och låt allt fräsa ca 1 minut. Strö över sesamfröna.

  5. Koka edamamebönorna hastigt, strö över flingsalt och servera till fläskfilén och riset.

Vad tyckte du om receptet?