Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfilé med ugnsbakad fänkål

Recept på fläskfilé med ugnsbakad fänkål. Sockersyrad rödlök passar ­perfekt till rätten.

Fläskfilé med ugnsbakad fänkål
Fläskfilé med ugnsbakad fänkål
Fläskfilé med ugnsbakad fänkål
Foto: Wiolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2fläskfiléer- (à 500 g)
  • 6vitlöksklyftor
  • 0,5 dlolivolja
  • 6rosmarinkvistar
  • 2 tsksalt- + 1 tsk
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 2fänkålsstånd

Lök

  • 1rödlök
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskströsocker
  • 1 krmsalt

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Putsa fläskfiléerna. Skala och krossa vitlöken. Bryn köttet i olja med vitlök och rosmarin i en stekpanna tills det fått fin färg. Krydda med 2 tsk salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form.

  2. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg dem runt köttet. Ringla över oljan med vitlök och rosmarin som köttet stekts i. Tillaga kött och fänkål mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är 68°, ca 40 min. Ta ut och låt svalna innan det ställs i kylen och får kallna.

  3. Skala och finstrimla löken. Blanda med citronsaft, socker och salt, låt stå ca 15 min.

  4. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Lägg fänkål på och runt köttet. Toppa med löken och garnera med timjankvistar.

Vad tyckte du om receptet?