Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fläskfilé med kreolsk sås. Såsen innehåller mycket grönsaker, är mustig och inte så stark. Helt enkelt ljuvligt god till det grillade köttet.
Sätt ugnen på 150°. Putsa fläskfilén. Blanda paprikapulver, oregano, socker, salt och de båda pepparsorterna. Gnid in kryddblandningen i köttet. Bryn köttet runt om i smör tills det fått fin färg. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 25 min. Låt köttet vila ca 5 min.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Sås: Finstrimla baconet. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och fintärna paprika och chili. Ansa och finstrimla sellerin.
Stek baconet i olja i en kastrull tills det fått fin färg och är knaprigt. Ta upp på ett fat med hushållspapper så länge.
Fräs lök och grönsaker i oljan i kastrullen under omrörning ca 5 min. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärning, socker och oregano. Låt såsen koka utan lock ca 10 min. Krydda med salt och cayennepeppar. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i såsen. Låt koka upp.
Skär köttet i skivor. Strö över baconet. Servera med sås, ris och krispig sallad. Garnera med oregano.