Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfilé med jordgubbar och grönpeppar

Recept på fläskfilé med jordgubbar och grönpeppar. Grönpeppar kallas även madagaskarpeppar.

Fläskfilé med jordgubbar och grönpeppar
Fläskfilé med jordgubbar och grönpeppar
Fläskfilé med jordgubbar och grönpeppar
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 kgfläskfilé
  • 2 tsksalt

Marinad

  • 0,5 ljordgubbar
  • 4 mskgrönpeppar- (torkad eller i vatten)

Tillbehör

  • 1 ljordgubbar- klyftade

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Skär varje filé i två bitar.

  2. Snoppa jordgubbarna. Mixa peppar och jordgubbar med mixerstav till en slät puré.

  3. Vänd ner fläskfilén i blandningen. Låt stå ca 12 timmar i kylen.

  4. Torka av det mesta av marinaden. Salta och grilla fläskfilén  runt om ca 15 min till 65° innertemperatur. Skär köttet i skivor och garnera med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?