Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vanligtvis steker man fläskfilén, men ska den serveras kall och man vill förbereda är det praktiskt att koka och förvara köttet i buljongen tills strax innan det ska serveras. En krämig dressing med färsk mynta, citron, vitlök och sardeller, liksom färsk sensommarfrukt, blir pricken över i. Servera med kokt eller ugnsrostad delikatesspotatis.
1 Putsa filén fri från senor och hinnor. Stick en termometer i köttets tjockaste del.
Koka upp vatten, fond, lagerblad, örtkvistar och pepparkorn i en traktörpanna. Lägg i köttet och sjud under lock tills termometern visar 67 grader. Låt köttet både kallna och förvara det sedan i buljongen.
Majonnäsen: Mixa alla ingredienser utom olja och peppar med en stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under mixning. Smaka av med peppar.
Skiva köttet tunt och lägg upp, lite omlott, på ett fat. Salta och peppra. Bred över såsen, gärna ett par timmar före servering. Täck över och förvara i kylen.
Garnera med mynta, melon- och nektarinklyftor vid servering.
Recept från Mitt kök