Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfilé med dijonsenap och rostade sesamfrön

Recept på fläskfilé med dijonsenap och rostade sesamfrön. En variant av kinesiskt BBQ-pork från USA. Om du vill kan du lägga upp senap och sesamfrön i individuella skålar.

Fläskfilé med dijonsenap och rostade sesamfrönFläskfilé med dijonsenap och rostade sesamfrönFläskfilé med dijonsenap och rostade sesamfrön
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 gfläskfilé- gärna svensk
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsknymald svartpeppar
  • 2 mskrapsolja

Glaze

  • 0,5 dlsweet chilisås
  • 3 mskjapansk soja
  • 2 mskhonung
  • 1 msksesamolja

Garnering

  • koriander

Tillbehör

  • 1 dlsesamfrön
  • 1 dldijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Putsa filén och krydda den med salt och peppar. Stek den runtom i olja så att den får lite färg. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 68–70° innertemperatur.

  2. Glaze: Blanda ihop sweet chili, soja, honung och olja. Pensla köttet med glaze när det återstår ca 5 min av tillagningstiden. Låt köttet vila ca 15 min innan det skärs i tunna skivor. Köttet kan serveras varmt eller rumstempererat. Garnera med koriander.

  3. Rosta sesamfröna i medelvarm panna tills de blir gyllene. Häll upp senapen i en skål och lägg sesamfröna på ett fat. Låt var och en doppa en köttskiva i senap och sedan i sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?