Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfilé i fransk senapssås

Den här snabblagade fläskfilégrytan med creme fraiche smaksätts med dijonsenap som ger hela rätten karaktär. Bjud snabbkokt basmatiris och sockerärter till. 

Fläskfilé i fransk senapssås
Fläskfilé i fransk senapssås
Fläskfilé i fransk senapssås
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 gfläskfilé
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1lök- gul
  • 2 mskdijonsenap- grovkornig
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 200 gsockerärter
  • basmatiris

Gör så här

  1. Putsa filén och skär den i 1 cm tjocka skivor.

  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet hastigt runt om. Salta och peppra under tiden du steker. Lägg upp köttet efter hand på ett fat.

  3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i stekpannan.

  4. Tillsätt dijonsenap, creme fraiche och salt. Lägg ner filéskivorna och sjud i ca 5 min.

  5. Servera genast med förvällda sockerärter och kokt ris.

Vad tyckte du om receptet?

Vilken dijonsenap?

Den goda såsen är smaksatt med grovmald fransk dijonsenap, och är osötad och syrlig i smaken. Det går också utmärkt att använda annan osötad fransk dijonsenap. I så fall kan du krossa hela senapskorn om du vill ge såsen ett grovt utseende. Beräkna ca 1 tsk krossade senapsfrön.