Recept från Leva & Bo.
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I den här gratängen kan du använda överbliven stekt eller grillad fläskfilé och överbliven pasta. Den tomatbaserade såsen blir mustig och god efter att kokats sakta på spisen.
Gratängsås: Skala, hacka och fräs vitlöken och löken mjuka i oljan i en kastrull utan att de tar färg, cirka 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, vin, råsocker, salt och basilika. Koka upp såsen under omrörning och sjud under lock i 40 minuter. Smaka av.
Skär köttet i små bitar. Skär svampen i bitar. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Fräs svamp och paprika i oljan i cirka 5 minuter. Vänd ner tomaterna och fräs i cirka 3 minuter. Salta och peppra. Vänd köttbitarna och det frästa tillsammans med pastan i gratängsåsen och blanda försiktigt. Värm ugnen till 200 grader.
Varva blandningen med ost i en smord ugnssäker form. Sätt gratängen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt vila övertäckt i cirka 20 minuter.
Garnera med persilja och servera med parmesan.
Recept från Leva & Bo.
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker