Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flapsteak med tryffelbearnaise – recept

Magiskt god rätt med flapsteak och tryffelbearnaise! Om rätten ska serveras ensam kan man öka på köttmängden till 150 g per person. En krispig sallad blir perfekta tillbehöret till denna lyxiga, men enkla, middagsrätt. 

Flapsteak med tryffelbearnaise – receptFlapsteak med tryffelbearnaise – receptFlapsteak med tryffelbearnaise – recept
Recept på flapsteak med tryffelbearnaise. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 gflapsteak- eller flankstek
  • 4vitlöksklyftor- med skal
  • 1 mskolivolja
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 msksmör
  • 1 krukatimjan

Tryffelbearnaise

  • 200 gsmör
  • 4äggulor
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 mskvatten
  • 1 mskdragon- torkad
  • 1 tsktryffelolja
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • vårsallad- se recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Krossa vitlöksklyftorna. Torka av köttet och gnid in med olja. Krydda med salt och peppar.

  2. Stek eller grilla köttet ca 2 min på varje sida med vitlöken. Tillsätt smör och timjan, ös smöret över köttet. Lägg kött, vitlök och timjan i en ugnssäker form och häll över stekskyn.

  3. Tillaga mitt i ugnen till 56–58° innertemperatur, beräkna ca 45 min. Låt köttet vila i rumstemperatur ca 10 min. Skär det i tunna skivor.

  4. Tryffelbearnaise: Smält smöret i en kastrull. Sjud äggulor, vinäger och vatten i en annan kastrull på högsta värme. Vispa kraftigt tills det tjocknar. Ta kastrullen åt sidan.

  5. Tillsätt smöret i äggulefluffet, lite i taget, under kraftig vispning. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och värm om såsen blir för tunn. Krydda med dragon, tryffelolja, och salt.

  6. Servera köttet med bearnaisesås och sallad.

  7. Här hittar du receptet på vårsallad med rosévinägrett!

Vad tyckte du om receptet?