Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Franska flan liknar det vi kallar brylépudding till konsistens. Flan görs av en blandning på mjölk, socker och ägg som bakas i vattenbad. Det är en lätt och len dessert, som är god att servera med frukt. Här smaksätter vi den med vanilj och myntablad.
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp mjölk. Lägg i myntabladen och vaniljextrakt. Låt dra i cirka 10 minuter.
Vispa äggen i en stor skål så att gulor och vitor blandas väl. Blanda ner sockret. Ta upp myntabladen ur mjölken. Vispa sakta ner mjölken i äggvispet.
Häll upp i små formar eller glas. Ställ i långpanna och häll kokande vatten i långpannan, så att det når till hälften upp på formarna. Grädda cirka 50 minuter tills äggsmeten stelnat, men fortfarande är dallrig.
Ta upp formarna ur vattenbadet och låt svalna. Täck dem med plastfolie och låt stå svalt. Ta ut formarna ur kylen en kvart innan servering. Servera med frukt och bär.
Recept från Mitt kök