Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Flanksteken är en utmärkt styckningsdetalj som inte kräver så lång tillagningstid. Här serveras den med långsambakade tomater i ugnen och en god kräm på ramslök och dill.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal, citronsaft och olja och gnid in flanksteken med blandningen. Krydda den runtom med salt och peppar och låt den vila i en plastpåse i rumstemperatur ca 30 min. Sätt ugnen på 150°.
Tomater: Blanda tomaterna med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Höj ugnsvärmen till 175°.
Snitta köttet på båda sidor. Bryn det i smör på båda sidor i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i skivor.
Potatis: Skrubba och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Blanda den med dill och olja.
Dill- och ramslökskräm: Mixa crème fraiche, dill och ramslök länge tills det blir en tjock kräm. Smaka av med citronsaft och krydda med salt och peppar.
Padrones: Stek padrones i olja på medelvärme tills de börjar få färg. Strö över flingsalt.
Lägg upp kött, potatis, tomater och padrones på ett fat. Spritsa eller klicka på lite av ramslökskrämen. Servera resten av krämen i en skål bredvid.Garnera med ramslöksblommor eller dill och servera.