Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fransk flan med ananas och mynta. Flan är en sorts äggkaka som är godast att
servera ljummen som efterrätt eller till eftermiddagsteet. I Frankrike kan man
köpa flan i nästan alla konditorier. Denna kaka anses vara en kaka för den som tänker på figuren, inte så fet och inte så söt, men ljuvligt god.
Snitta vaniljstången, skrapa ner fröna i mjölken och lägg även ner den urskrapade stången. Koka upp mjölken, drag åt sidan och låt vila 15 minuter under lock. Ta sedan bort vaniljstången.
Dela ananasen och skär den i 2 cm tjocka skivor. Skär bort den hårda mittdelen. Dela varje skiva i sex bitar. Lägg bitarna i en smord form cirka 24 cm i diameter och ställ in den i ugnen på 200 grader i cirka 5 minuter.
Vispa ägg och äggulor med socker, mjöl och crème fraiche. Blanda i mjölken, lite i taget.
Häll smeten över ananasen och grädda i ugn, 200 grader, 45 minuter. Garnera med färsk mynta och servera ljummen.
Recept från Mitt kök