Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flan à l’ananas

Fransk flan med ananas och mynta. Flan är en sorts äggkaka som är godast att

servera ljummen som efterrätt eller till eftermiddagsteet. I Frankrike kan man

köpa flan i nästan alla konditorier. Denna kaka anses vara en kaka för den som tänker på figuren, inte så fet och inte så söt, men ljuvligt god.

Flan à l’ananas
Flan à l’ananas
Flan à l’ananas
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 0,5 stananas
  • 3,5 dlmjölk
  • 0,5 stvaniljstång
  • 2 stägg
  • 2 stäggulor
  • 1 dlsocker
  • 1 mskvetemjöl
  • 2 mskcrème fraiche
  • myntablad

Gör så här

  1. Snitta vaniljstången, skrapa ner fröna i mjölken och lägg även ner den urskrapade stången. Koka upp mjölken, drag åt sidan och låt vila 15 minuter under lock. Ta sedan bort vaniljstången.

  2. Dela ananasen och skär den i 2 cm tjocka skivor. Skär bort den hårda mittdelen. Dela varje skiva i sex bitar. Lägg bitarna i en smord form cirka 24 cm i diameter och ställ in den i ugnen på 200 grader i cirka 5 minuter.

  3. Vispa ägg och äggulor med socker, mjöl och crème fraiche. Blanda i mjölken, lite i taget.

  4. Häll smeten över ananasen och grädda i ugn, 200 grader, 45 minuter. Garnera med färsk mynta och servera ljummen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök