Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på flamberad ananas med rökig whiskysmetana och kaksmulor. Har du ingen gjutjärnsstekpanna att ställa på grillen går det bra att steka och flambera på vanlig spis.
Smetana: Blanda alla ingredienser och vispa med elvisp till en luftig mousse.
Skala och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i bitar.
Fyll halva grillen med heta briketter. Ställ en ugnssäker stekpanna, t ex gjutjärnspanna, ovanför briketterna. Tillsätt ananas och socker när pannan är riktigt varm. Stek ananasen tills sockret börjar bli ljusbrunt.
Häll på whiskyn, var försiktig då eldslågor slår upp från pannan, och stek vidare ca 1 minut. Lyft av pannan. Servera den varma ananasen med whiskysmetanan och toppa med lite krossade kaksmulor.