tillagning: 45 minuter i kyl: 6 timmar Aktiv tid c:a 45 minuter
(Betyg: 4,3 · 4 röster)
Recept på flädertiramisu med fikon och sommarbär. Gör gärna desserten en dag i förväg så att fyllningen sätter sig och kexen tar smak av den goda fläder- och likörblandningen. Förvaras kallt fram till servering.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
8äggulor
2 dlströsocker
500 gmascarponeost
600 gnaturell färskost- gärna philadelphia
3 dlflädersaft- konc
1 mskvaniljsocker
4äggvitor
1 dlvitt vin- sött, t ex muscatvin
2 mskAmaretto (mandellikör)- (mandellikör)
60savoiardikex- (ca 3 paket)
250 ghallon
Garnering
3 mskkakao
4fikon
1,5 lbär- blandade t ex hallon, blåbär, vinbär, jordgubbar
myntablad
ätbara blommor- t ex gurkört
Gör så här
Vispa äggulor och 1 1/2 dl socker poröst. Tillsätt mascarponeost, färskost, 2 dl flädersaft och vaniljsocker. Vispa till en slät smet.
Vispa äggvitor och 1/2 dl socker till en fast marängsmet. Vänd försiktigt ner den i ostsmeten.
Blanda vin, amaretto och 1 dl flädersaft. Doppa hälften av kexen i vätskan och lägg dem i en form, ca 25 x 25 cm. Bred över hälften av ostsmeten och lägg på hallonen. Doppa resterande kex i sprit- och fläderblandningen och lägg dem i formen. Bred över återstående ostsmet. Låt tiramisun stå i kylen ca 6 timmar.
Pudra över kakaon och toppa med fikonklyftor, bär, myntablad och blommor.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,3 · 4 röster)
Recept av Jennie Benjaminson
Nyhetsbrev med fokus på bakning
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad