Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Flädersill har en fin sötaktig smak av fläder. Garnera gärna med färska fläderblommor vid servering.
Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull. Låt koka upp och rör tills sockret lösts upp. Tillsätt saft, akvavit, stjärnanis och muskotblomma. Låt lagen kallna.
Ansa och finstrimla purjolöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet.
Skölj av sillen, torka den med hushållspapper. Varva sill, purjolök och citronskal i en burk. Häll på lagen. Låt stå i kylen ca 24 timmar.
Ta upp och skär sillen i ca 2 cm breda bitar. Blanda ner dem i lagen och servera.