Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flädersill

Flädersill har en fin sötaktig smak av ­fläder. Garnera gärna med färska ­fläderblommor vid servering.

Flädersill
Flädersill
Flädersill
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 burkinläggningssill- (420 g)
  • 1,5 dlvatten
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 0,5 dlflädersaft- konc
  • 1 mskakvavit
  • 2stjärnanis
  • 1muskotblomma
  • 1 bitpurjolök- den gröna delen  (ca 10 cm)
  • 0,5citron

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull. Låt koka upp och rör tills sockret lösts upp. Tillsätt saft, akvavit, stjärnanis och muskotblomma. Låt lagen kallna.

  2. Ansa och finstrimla purjolöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet.

  3. Skölj av sillen, torka den med hushållspapper. Varva sill, purjolök och citronskal i en burk. Häll på lagen. Låt stå i kylen ca 24 timmar.

  4. Ta upp och skär sillen i ca 2 cm breda bitar. Blanda ner dem i lagen och servera.

Vad tyckte du om receptet?