Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flädersaft – recept på klassisk saft

Recept på flädersaft. Vår goda flädersaft kan frysas och enkelt skedas upp portionsvis. Gott hela sommaren!

Flädersaft – recept på klassisk saft
Flädersaft – recept på klassisk saft
Flädersaft – recept på klassisk saft
Foto: Ulrika Pousette

Flädersaft

  • 40fläderblomsklasar
  • 4citroner
  • 3 lvatten
  • 75 gcitronsyra
  • 2 kgströsocker

Gör så här

  1. Skölj blommorna väl i kallt vatten. Skölj citronerna i ljummet vatten och skär dem i skivor. Koka upp vatten, citronskivor, citronsyra och socker.

  2. Häll den heta blandningen över fläderblommorna.

  3. Täck över med plastfolie och låt stå svalt ca 4 dygn.

  4. Sila saften och häll upp den i väl rengjorda flaskor. Förvara saften i kyl eller frys.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: 

Hallon- och flädertårta 

Minipavlova med fläder och jordgubbar 

Kallrörd jordgubbssaft