Recept: Pia Kammeborn
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på flädersaft. Passa på när fläderns blomklasar är nyutslagna. Spara gärna lite flädersaft i frysen till smällkalla vintern!
Skölj blomklasarna noga.
Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär dem i skivor.
Lägg blomklasar och citronskivor i en stor bunke.
Koka upp vattnet och blanda i socker och citronsyra. Häll den heta lagen över blommorna. Rör om och täck över bunken. Låt saften stå i kylen 3–4 dagar. Rör om varje dag.
Sila saften i silduk och häll upp den på rena flaskor. Förvara i kylen.
Recept: Pia Kammeborn