Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flädersaft

Recept på flädersaft. Passa på när fläderns blomklasar är nyutslagna. Spara gärna lite flädersaft i frysen till smällkalla vintern!

Flädersaft
Flädersaft
Flädersaft
Foto: Pia Kammeborn

Ingredienser

  • 30fläderblomsklasar
  • 3citroner- gärna ekologiska
  • 1,5 lvatten
  • 2 kgströsocker
  • 50 gcitronsyra

Gör så här

  1. Skölj blomklasarna noga.

  2. Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär dem i skivor.

  3. Lägg blomklasar och citronskivor i en stor bunke.

  4. Koka upp vattnet och blanda i socker och citronsyra. Häll den heta lagen över blommorna. Rör om och täck över bunken. Låt saften stå i kylen 3–4 dagar. Rör om varje dag.

  5. Sila saften i silduk och häll upp den på rena flaskor. Förvara i kylen. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Pia Kammeborn