Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläderpaj med hallon

Recept på fläderpaj med hallon. Den söta smaken på fyllningen passar perfekt till färska hallon.

Fläderpaj med hallon
Fläderpaj med hallon
Fläderpaj med hallon

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 dlflorsocker
  • 0,75 tsksalt
  • 125 gsmör
  • 1äggula
  • 1 mskvatten

Fläderfyllning

  • 1 burkkondenserad mjölk- (397 g)
  • 1 dlflädersaft- konc
  • 1 mskvaniljsocker
  • 3äggulor
  • 1ägg

Flädersmetana

  • 1 dlsmetana
  • 1 mskflädersaft- konc

Garnering

  • hallon- färska
  • småmaränger
  • myntablad

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, socker, salt och smör i matberedare. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen ca 30 min.

  2. Kavla ut degen på arbetsbänken på lite florsocker. Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med degen. Ställ i frysen ca 30 min så glider inte pajskalet ner lika lätt vid gräddning. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Fyllning: Blanda kondenserad mjölk, flädersaft och vaniljsocker. Vispa ner äggulor och ägg. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 20 min, tills fyllningen stannat. Låt pajen kallna.

  4. Flädersmetana: Blanda smetana och saft.

  5. Bred smetana på pajen. Toppa med hallon, maränger och myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson