Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fläderpaj med hallon. Den söta smaken på fyllningen passar perfekt till färska hallon.
Hacka ihop mjöl, socker, salt och smör i matberedare. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen ca 30 min.
Kavla ut degen på arbetsbänken på lite florsocker. Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med degen. Ställ i frysen ca 30 min så glider inte pajskalet ner lika lätt vid gräddning. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Blanda kondenserad mjölk, flädersaft och vaniljsocker. Vispa ner äggulor och ägg. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 20 min, tills fyllningen stannat. Låt pajen kallna.
Flädersmetana: Blanda smetana och saft.
Bred smetana på pajen. Toppa med hallon, maränger och myntablad.
Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson