Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flädermousse, jordgubbar och flädergelé

Recept på flädermousse, jordgubbar och flädergelé. Saften smaksätter både den krämiga moussen och den glasklara gelén.

Flädermousse, jordgubbar och flädergeléFlädermousse, jordgubbar och flädergeléFlädermousse, jordgubbar och flädergelé

Flädermousse

  • 2gelatinblad
  • 3äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 0,5 dlflädersaft- konc
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5citron- rivet skal

Flädergelé

  • 2gelatinblad
  • 1 dlfläderblomssaft- konc
  • 1 dlvatten
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 mskströsocker

Garnering

  • jordgubbar
  • mandelflarn- rostade

Gör så här

  1. Mousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt.

  2. Hetta upp flädersaften. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lös upp dem i saften.

  3. Vispa grädden. Blanda äggvisp, grädde, crème fraiche och rivet citronskal.

  4. Blanda ner gelatinsaften i smeten i en tunn stråle under omrörning. Fördela moussen i 6 portionsskålar. Täck och ställ kallt minst 1 timme.

  5. Gelé: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min. Hetta upp saft, vatten, citronsaft och socker i en kastrull tills sockret smält. Lös gelatinbladen i den heta saften. Låt gelén svalna.

  6. Ansa och klyfta jordgubbarna. Fördela klyftorna över moussen. Skeda flädergelén över. Ställ kallt minst 4 timmar. Strö över rostade mandelflarn före servering.

Vad tyckte du om receptet?