Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på flädermousse, jordgubbar och flädergelé. Saften smaksätter både den krämiga moussen och den glasklara gelén.
Mousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt.
Hetta upp flädersaften. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lös upp dem i saften.
Vispa grädden. Blanda äggvisp, grädde, crème fraiche och rivet citronskal.
Blanda ner gelatinsaften i smeten i en tunn stråle under omrörning. Fördela moussen i 6 portionsskålar. Täck och ställ kallt minst 1 timme.
Gelé: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min. Hetta upp saft, vatten, citronsaft och socker i en kastrull tills sockret smält. Lös gelatinbladen i den heta saften. Låt gelén svalna.
Ansa och klyfta jordgubbarna. Fördela klyftorna över moussen. Skeda flädergelén över. Ställ kallt minst 4 timmar. Strö över rostade mandelflarn före servering.