Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flädermarinerade polkabetor med fetaost och basilika

Använd helst riktigt späda polka­betor. Skivor av grövre betor vinner på att färvällas hastigt innan de läggs i marinaden.

Flädermarinerade polkabetor med fetaost och basilikaFlädermarinerade polkabetor med fetaost och basilikaFlädermarinerade polkabetor med fetaost och basilika

Ingredienser

  • 250 gpolkabetor
  • 3 mskflädersaft- konc
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt

Garnering

  • 125 gfetaost
  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Skala betorna och skär dem i mycket tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg skivorna på ett stort fat.

  2. Blanda flädersaft, citronsaft och olivolja och häll över betorna. Strö på flingsalt. Låt marinera ca 30 min.

  3. Smula över fetaost och strö över basilikablad vid servering.

Vad tyckte du om receptet?