Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Supersaftig och smakrik kaka som håller sig i flera dagar. Fläderglasyr och citronmarinerade jordgubbar gör den här kakan sötsyrlig och jättegod.
Sätt ugnen på 180°. Smörj och bröa en form som rymmer 1 1/2 liter. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten omväxlande med mjölk och flädersaft. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Låt den kallna.
Marinerade jordgubbar: Skölj jordgubbarna och skär dem i bitar. Skrubba citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Strimla myntan. Blanda jordgubbarna med citronskal, citronsaft, mynta och socker. Låt det marinera i kylen i ca 2 tim.
Glasyr: Blanda florsocker och saft och rör till en slät glasyr. Häll glasyren över kakan. Garnera eventuellt kakan med fläderblommor. Servera kakan med citronmarinerade jordgubbar.