Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flädergratinerade jordgubbar


En varm dessert med bär under en krämig sås smaksatt med flädersaft.

Flädergratinerade jordgubbar

Flädergratinerade jordgubbar

Flädergratinerade jordgubbar

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar
  • 4äggulor
  • 4 msksocker
  • 0,5 dlkonc flädersaft
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 2 mskpistaschnötter- hackade

Gör så här

  1. Blanda äggulor, socker, saft och vatten­ i en kastrull. Sjud under vispning­­ tills såsen tjocknar.

  2. Låt svalna och rör i vispad grädde. Skölj och rensa bären. Dela och för-dela­ i en stor skål eller portionsskålar.

  3. Bred över sås. Strö över pistaschnötter. Gratinera i ugn, 275 grader tills de börjar få färg. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök