Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flädergelé

Flädergelén kan förberedas i god tid och serveras med raffinerad enkelhet i glas på fot.

FlädergeléFlädergeléFlädergelé

Ingredienser

  • 3gelatinblad
  • 1,5 dlflädersaft- koncentrerad
  • 1,5 dlvatten
  • 3 mskströsocker
  • 0,5 dlcitron- pressad

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm flädersaft, vatten, socker och citronsaft i en kastrull.

  2. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i kastrullen.

  3. Häll upp i en form. Ställ i kylen och låt gelén stelna ca 3 timmar.

  4. Tärna gelén och lägg upp i glas. Garnera med cironmeliss.

Vad tyckte du om receptet?