Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En frisk cheesecake med fläder- och limesmak. Ingen ugn behövs. Cheesecaken går bra att frysa och sedan tina i kyl.
Grovhacka chokladen. Smält smöret. Lägg kex och choklad i en matberedare och mixa till ett smul. Tillsätt smöret och mixa slätt. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett bakplåtspapper fastspänt i botten. Ställ in formen i kylen.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft. Värm flädersaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften under omrörning.
Vispa färskost och florsocker fluffigt. Vispa grädden i en annan bunke. Rör ner limesaft, -skal, gelatinblandning och grädde i färskostsmeten. Vispa snabbt ihop till en tjock och fluffig smet. Bred smeten över bottnen. Ställ in i kylen i ca 4 tim.
Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Sila ner limesaften i en kastrull och tillsätt. Hetta upp citron- och flädersaft, vatten och socker. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften under omrörning.
Häll saften i en liten form, cirka 10 × 15 cm, täckt invändigt med plastfolie. Låt gelén stelna i kyl i ca 3 tim.
Ta bort formens kant från cheesecaken. Jämna till sidorna med en vattensköljd palett eller kniv. Skär gelén i kuber och strö kuberna över cheesecaken. Garnera med hallon och fläderblommor.