Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Perfekt studenttårta eller midsommartårta som går att förbereda i god tid. Tårtan är också utmärkt att ta med till landet, i båten eller var du väljer att fira din midsommar. Sen är det enkelt att garnera med rikligt med jordgubbar vid servering.
Botten: Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna. Tryck ut den smuliga degen i en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter. Ställ degen i kylen minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt kallna.
Fyllning: Vispa ricotta, crème fraiche, florsocker, vaniljfrön och limeskal och saft till en slät kräm.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Värm lite av flädersaften i en kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta i den varma saften. Rör i all saft i ostsmeten.
Häll smeten i pajformen. Låt tårtan stelna i kylen cirka 2 timmar.
Gelé: Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Värm saften i en kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta i saften. Låt gelén stelna tills den är trögflytande innan den hälls över tårtan. Låt tårtan stelna ytterligare minst 2 timmar i kylen.
Garnera med jordgubbar och mynta vid servering.
Recept från Mitt kök