Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläderchampagne med gin

Fläderchampagne är en skummande champagnedrink som blir en festlig inledning på nyårsafton. 

Fläderchampagne med ginFläderchampagne med ginFläderchampagne med gin
Två skummande champagnedrinkar blir en festlig inledning på nyårsafton. Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 2 clgin- t ex Seagrams Extra Dry
  • 2 clflädersirap
  • 1 clcitron- pressad
  • champagne- eller mousserande

Gör så här

  1. Häll gin, flädersirap och citronsaft i en shaker.

  2. Fyll på med is, skaka och sila upp i ett champagneglas och fyll upp med champagne.

Vad tyckte du om receptet?

Smaksättare

Flädersirap (till 3 dl): 2 dl sockerlag smaksätts med 1 dl koncentrerad flädersaft, t ex Önos. Förvara i kylen.

Sockerlag (till 4 1/2 dl): Blanda 2 1/2dl strösocker med2 1/2 dl vatten i en kastrull. Koka upp tills sockret löst sig. Rör mycket i början så att det inte blir karamell i botten. Låt svalna i kylen. Gör detta dagen innan.

Foto: Matilda Lindeblad

 Till vänster i bild; Fläderchampagne, till höger i bild; Ananas- och limechampagne.