Två skummande
champagnedrinkar
blir en festlig inledning
på nyårsafton.Foto: Annika Broman
(Betyg: 3,9 · 43 röster)
Ingredienser
1drink
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2 clgin- t ex Seagrams Extra Dry
2 clflädersirap
1 clcitron- pressad
champagne- eller mousserande
Gör så här
Häll gin, flädersirap och citronsaft i en shaker.
Fyll på med is, skaka och sila upp i ett champagneglas och fyll upp med champagne.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 43 röster)
Smaksättare
Flädersirap (till 3 dl): 2 dl sockerlag smaksätts med 1 dl koncentrerad flädersaft, t ex Önos. Förvara i kylen.
Sockerlag (till 4 1/2 dl): Blanda 2 1/2dl strösocker med2 1/2 dl vatten i en kastrull. Koka upp tills sockret löst sig. Rör mycket i början så att det inte blir karamell i botten. Låt svalna i kylen. Gör detta dagen innan.