Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fläderblomssaft är den perfekta drycken att svalka sig med under en varm sommardag. Plocka fläderblommorna och tillverka din egen sommardryck. Det går fort att göra och kan avnjutas efter att den dragit i tre dagar. Det blir också en fin och uppskattad present att ge bort när du besöker släkt och vänner i sommar!
Här är vårt godaste recept på denna klassiker som väcker barndomsminnen hos många.
Skölj fläderblomsklasarna och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg dem sedan i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter.
Borsta av citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg sen ner skivorna tillsammans med fläderblommorna.
Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra. Häll den heta vätskan över fläderblommorna och täck med lock. Låt saften stå och dra i tre dagar. Rör gärna om då och då.
Sila saften och häll upp den i väl rengjorda flaskor. Förvara sen i kylskåp.
Recept från Mitt kök