Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbar ger en god, söt smak till saften som dessutom får en vackert rosaröd färg.
Dag 1: Lägg jordgubbarna i en stor skål och mosa dem lätt med en gaffel. Skölj blomklasarna och lägg dem i skålen. Strö över citronsyran. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skiva citronen och lägg den överst.
Koka upp vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Häll den heta lagen över jordgubbarna och flädern. Täck över saften med plastfolie och låt den stå i kylen i 3 dygn.
Dag 4: Ta bort citronskivorna.
Dag 5: Sila saften genom en silduk i en silställning. Lös upp natriumbensoaten i lite av saften och rör ner det. Häll saften i rena flaskor, ända upp till kanten. Förslut och förvara i kylen (begränsad hållbarhet). Du kan också hälla saften i petflaskor upp till 2 cm från kanten, förslut och frys in. Fryser du in saften behövs inte natriumbensoat.