Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläderbål med nektariner

Fräsch sommarbål med fläder, nektariner och jordgubbar. Tips: Gör iskuber med ätliga blommor eller bär i – vackert och somrigt i bålskålen.

Fläderbål med nektariner
Fläderbål med nektariner
Fläderbål med nektariner
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 2 dlkonc flädersaft
  • 2 flaskorvin- vitt
  • 16 clsöt marsala
  • 2 flaskormineralvatten- à 33 cl
  • isbitar
  • nektariner
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten tills sockret löst sig. Ta från värmen. Låt kallna.

  2. Blanda lag, saft, vin och marsala i bålskålar eller kannor.

  3. Vid servering: Fyll upp med mineralvatten och is. Lägg i nektarinklyftor och jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Fräsch sommarbål med fläder, nektariner och jordgubbar. Tips: Gör iskuber med ätliga blommor eller bär i – vackert och somrigt i bålskålen.

Recept från Mitt kök