Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläderbål med melon-iskuber

Recept på fläderbål med melon-iskuber. Den alkoholfria bålen passar både stora och små! Den som vill kan toppa med mousserande vin.

Fläderbål med melon-iskuber
Fläderbål med melon-iskuber
Fläderbål med melon-iskuber

Ingredienser

  • 23melonsorter- t ex honungs-, vatten- och cantaloupe- (ca 500 g vardera)
  • 5 dlfläderblomssaft- konc
  • 2 ltonic water- eller ­mineralvatten
  • 4 msklime- pressad
  • 1 krukamynta

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur melonen. Gröp ut kulor med ett kuljärn eller skär i tärningar. Lägg kulorna på en bricka med bakplåtspapper och frys in dem.

  2. Blanda saft, tonic water och ­limesaft i en stor skål. Tillsätt melonkulorna. Repa myntan och strö bladen i bålen. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Petra Pettersson och Jessica Erixon