Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläder- och rabarberkompott med jordgubbar

Fläder, rabarber och jordgubbar - smaker gjorda för varandra. Kompotten kan göras klar dagen innan och förvaras i kylskåp.

Fläder- och rabarberkompott med jordgubbarFläder- och rabarberkompott med jordgubbarFläder- och rabarberkompott med jordgubbar

Ingredienser

  • 300 grabarber- ansad
  • 5fläderblommor
  • 2,5 dlvitt vin- torrt
  • 1,5 dlströsocker
  • 500 gjordgubbar

Tillbehör

  • evgrädde- lättvispad eller vaniljglass

Gör så här

  1. Skölj och skär rabarbern i bitar.

  2. Koka upp dem med fläderblommor, vin och socker. Låt sjuda under lock 10-15 min, tills rabarbern är mjuk men inte sönderkokt. Låt kallna. Ta sedan upp fläderblommorna.

  3. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna och blanda ner dem i den kalla kompotten. Servera eventuellt med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?