Recept för en hel midsommarmeny
En klassisk midsommarmeny med matjessill, färskpotatis och jordgubbstårta - fest med lite ny twist. Både lättlagat och supergott! Alla recept hittar du nedan:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fläder- och dillgravad lax passar bra på midsommarbordet. Vildfångad lax ska frysas 3 dygn före eller efter gravning. Odlad lax behöver inte frysas.
Lägg laxen i en form. Blanda salt, socker och peppar och gnid in laxen med blandningen. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
Blanda citronskal, citronsaft, flädersaft, brännvin och dill. Häll blandningen över laxen. Låt stå i kylen ca 2 dygn.
Skär laxen i tunna skivor. Garnera med citronskivor och dill.
En klassisk midsommarmeny med matjessill, färskpotatis och jordgubbstårta - fest med lite ny twist. Både lättlagat och supergott! Alla recept hittar du nedan: