Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläder- och dillgravad lax

Fläder- och dillgravad lax passar bra på midsommarbordet. Vildfångad lax ska frysas 3 dygn före eller efter gravning. Odlad lax behöver inte frysas.

Fläder- och dillgravad lax
Fläder- och dillgravad lax
Fläder- och dillgravad lax
Foto: Emmy Lundström

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- i bit med skinn
  • 2 msksalt
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskvitpepparkorn
  • 0,5citron
  • 2 mskfläderblomssaft- konc
  • 2 mskbrännvin- okryddat
  • 0,5 dldill- finhackad

Garnering

  • citronskivor
  • dill

Gör så här

  1. Lägg laxen i en form. Blanda salt, socker och peppar och gnid in laxen med blandningen. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  2. Blanda citronskal, citronsaft, flädersaft, brännvin och dill. Häll blandningen över laxen. Låt stå i kylen ca 2 dygn.

  3. Skär laxen i tunna skivor. Garnera med citronskivor och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept för en hel midsommarmeny

En klassisk midsommarmeny med matjessill, färskpotatis och jordgubbstårta - fest med lite ny twist. Både lättlagat och supergott! Alla recept hittar du nedan: