Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläder- och limepaj

En lättlagad frisk och syrlig paj med smak av både fläder och lime. Bäst blir den med riktigt saftiga limefrukter och hemlagad flädersaft med extra mycket flädersmak. Pajen ska kylas i 3 timmar innan den ska serveras.

Fläder- och limepajFläder- och limepajFläder- och limepaj
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 8digestivekex
  • 2 mskljust muscovadosocker

Fyllning

  • 1 burksötad kondenserad mjölk- (397 g)
  • 4äggulor- stora
  • 1 dllime- pressad
  • 2 tsklimeskal- rivet
  • 0,5 dlkonc flädersaft

Garnering

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskkonc flädersaft
  • 1lime- i tunna skivor
  • fläderblommor- ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Mixa kexen med sockret i en matberedare. Tillsätt smöret. Tryck ut smulorna i en rektangulär form, 10 x 25, eller en rund form, 22 cm i diameter. Grädda pajbottnen mitt i ugnen i ca 10 min.

  2. Fyllning: Vispa ihop kondenserad mjölk och äggulor. Rör ner limesaft, limeskal och flädersaft. Häll fyllningen i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna till rumstemperatur och därefter kallna i kyl i ca 3 tim eller till nästa dag.

  3. Vispa grädden och smaksätt med flädersaft. Garnera pajen med grädde, tunna skivor av lime och eventuellt fläderblommor.

Vad tyckte du om receptet?