Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
”Luften smakar som en jordgubbspaj, en solig dag i maj”, som Ted Gärdestad sjöng. En otrolig textrad, som blir ett bra låtval till denna minst lika otroliga paj!
Sätt ugnen på 225°. Lägg mjöl, socker och smör i en matberedare och mixa ihop till en smulig deg. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min tills skalet är genomgräddat.
Fläderkräm: Rör ihop äggulor och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt flädersaft och 1 1/2 dl grädde.
Sjud försiktigt på svag värme under vispning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt socker och häll över krämen i en skål. Täck med plastfolie direkt på krämen och låt kallna i kylen
i ca 2 tim.
Vispa 1 1/2 dl grädde och vänd försiktigt ner den i krämen. Bred ut krämen i pajskalet och ställ in i kylen i ca 1 tim.
Toppa pajen med jordgubbar och servera.