Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fläder och citron är en underbart fräsch kombination!
Sätt ugnen på 160°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter.
Mixa kexen till smulor i en matberedare eller mixer. Smält smöret och blanda det med smulorna. Tryck ut blandningen i formen.
Grädda mitt i ugnen tills bottnen fått fin färg i ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 125°.
Fyllning: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Rör ihop alla ingredienser. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min tills fyllningen har ”stannat”. Låt kakan kallna. Ställ in kakan i kylen i ca 2 tim.
Flädergelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp vatten, flädersaft och citronsaft i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i lagen. Låt svalna. Häll lagen på cheesecaken i ett jämnt lager. Låt stå i kylen tills gelén stelnat, 1–2 tim.