Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fjärilskotletter med ingefärskryddade kålrotskuber

Ingefära och kålrot är en kanongod kombination, väl värd att prova.

Fjärilskotletter med ingefärskryddade kålrotskuberFjärilskotletter med ingefärskryddade kålrotskuberFjärilskotletter med ingefärskryddade kålrotskuber

Ingredienser

  • 4fjärilskotletter- (à ca 125 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 1 msksoja- japansk
  • 0,5 mskfarin- brun
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- grovmald

Kålrötter

  • 2kålrötter- (ca 500 g)
  • 67potatisar- (ca 600 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 2 mskingefära- färskriven
  • 1 tsksalt
  • 3 mskgräslök- hackad

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna och lägg dem på ett fat. Blanda olja, soja, socker, salt och peppar. Pensla kotletterna med blandningen och låt dem stå framme ca 15 min.

  2. Skala och skär kålrötter och potatis i ca 2 x 2 cm stora kuber. Stek rotfruktskuberna i oljan i en stekpanna under omrörning tills de börjar få färg.

  3. Häll över grädden och tillsätt ingefära och salt. Låt puttra utan lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 10 min. Rör i gräslöken.

  4. Stek eller grilla kotletterna i en stek- eller grillpanna 3–4 min per sida. Servera med ingefärskryddade kålrötter och sallad.

Vad tyckte du om receptet?