Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 250 grader. Skär filéer av fiskarna, men låt skinnet sitta kvar. Putsa bort småben. Salta filéerna och låt ligga 1 timme i kylen.
Vispa crème fraichen hårt och rör ner löjrom. (Spara lite att dekorera med) Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner dillen. Låt stå i kylen till servering.
Koka brytbönorna i lättsaltat vatten, cirka 3 minuter. Skala och dela palsternackor och morötter två gånger på längden. Blanda dem med honung och rapsolja i en långpanna.
Plocka rosmarinbarr över rotfrukterna och salta med flingsalt. Ugnsbaka i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Lägg rotfrukter och bönor som bädd på tallrikarna.
Skölj snabbt av filéerna och torka av med hushållspapper. Dela fiskfiléerna på mitten och skär små snitt i skinnet på fisken. Peppra lätt.
Halstra fisken 1–2 minuter per sida i smör och rapsolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg fisken på bön- och rotfruktsbädden.
Servera med löjromscrèmen toppad med en klick löjrom. Dekorera med dill.
Recept från Mitt kök