Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fjällröding med brynt smör & timjanbakade rotfruktsstrimlor

Fisk med brynt smör och hasselnötter är en vinnande kombination.

Fjällröding med brynt smör & timjanbakade rotfruktsstrimlorFjällröding med brynt smör & timjanbakade rotfruktsstrimlorFjällröding med brynt smör & timjanbakade rotfruktsstrimlor
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Picklade och bakade tomater

    • 400 gromanticatomater- på kvist
    • 1 mskrapsolja
    • 1 dlättiksprit
    • 2 dlsocker
    • 2 dlvatten

    Bakade rotfruktsstrimlor

    • 600 gamandinepotatis
    • 23morötter
    • 23palsternackor
    • 23 mskrapsolja- med timjan
    • flingsalt
    • timjan

    Brynt smör

    • 200 gsmör
    • 50 ghasselnötter- rostade hackade

    Fisk

    • 600900 gfjällrödingsfiléer
    • 0,5 dlsalt
    • 5 dlvatten

    Gör så här

    1. Picklade och bakade tomater: Dela tomatkvistarna med 3–4 tomater på varje del. Picka tomaterna med en nål. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja. Baka i ugnen Fisk med brynt smör och hasselnötter är en vinnande kombination.i 25 minuter vid 125 grader. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Låt lagen svalna och häll över tomaterna. Låt stå i 2 timmar.

    2. Sätt ugnen på 225 grader.

    3. Skala och skär potatis, morötter och palsternackor i skivor. Skölj av dem i ett durkslag med kallt vatten. Torka av på en ren kökshandduk. Lägg över på en plåt med bakplåts- papper. Vänd runt med rapsolja och timjan. Salta och baka i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Vänd runt efter halva tiden. Garnera med timjan.

    4. Brynt smör: Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull tills det får en nötaktig doft och färg. Skumma och häll upp i såssnipa och lägg ner halverade rostade hasselnötter. Håll varm till serveringen.

    5. Fisk: Dela rödingfiléerna i portionsbitar. Blanda salt och vatten tills saltet lösts upp. Häll lagen över fisken. Låt stå i 10 minuter. Ta upp fisken och lägg i en smord ugnsform. Sätt ugnen på 150 grader. Baka fisken strax innan serveringen i cirka 15 minuter.

    6. Servera fisken med brynt smör, potatis- och rotfruktsstrimlor och picklade tomater. Garnera med timjan.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök