Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fisk med brynt smör och hasselnötter är en vinnande kombination.
Picklade och bakade tomater: Dela tomatkvistarna med 3–4 tomater på varje del. Picka tomaterna med en nål. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja. Baka i ugnen Fisk med brynt smör och hasselnötter är en vinnande kombination.i 25 minuter vid 125 grader. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Låt lagen svalna och häll över tomaterna. Låt stå i 2 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär potatis, morötter och palsternackor i skivor. Skölj av dem i ett durkslag med kallt vatten. Torka av på en ren kökshandduk. Lägg över på en plåt med bakplåts- papper. Vänd runt med rapsolja och timjan. Salta och baka i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Vänd runt efter halva tiden. Garnera med timjan.
Brynt smör: Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull tills det får en nötaktig doft och färg. Skumma och häll upp i såssnipa och lägg ner halverade rostade hasselnötter. Håll varm till serveringen.
Fisk: Dela rödingfiléerna i portionsbitar. Blanda salt och vatten tills saltet lösts upp. Häll lagen över fisken. Låt stå i 10 minuter. Ta upp fisken och lägg i en smord ugnsform. Sätt ugnen på 150 grader. Baka fisken strax innan serveringen i cirka 15 minuter.
Servera fisken med brynt smör, potatis- och rotfruktsstrimlor och picklade tomater. Garnera med timjan.
Recept från Mitt kök