Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskterrin med rökt lax och räkor

Recept på fiskterrin med rökt lax och räkor. Matberedaren gör det mesta av jobbet till -terrinen. Om den ska serveras kall kan den kallna i sin form och förvaras i kylen.

Fiskterrin med rökt lax och räkorFiskterrin med rökt lax och räkorFiskterrin med rökt lax och räkor
Foto: Lina Eriksson

Fiskterrin med rökt lax och räkor

  • 1form- avlång , 2-liters
  • 75 gräkor- skalade
  • 600 gvit fiskfilé- skinn- och benfri, t.ex gös eller kummel
  • 200 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 2 tsksalt
  • 3äggvitor
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 krmcayennepeppar
  • 0,5 dldill- finhackad
  • 2 skivorkallrökt lax- stora

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Sätt samtidigt in en långpanna med vatten i nedre halvan av ugnen. Finhacka räkorna. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med salt och äggvitor. Mixa ca 1/2 minut till en slät färs.

  2. Tillsätt grädde och cayennepeppar och mixa några sekunder. Ta upp fiskfärsen i en bunke och blanda ner räkor och dill.

  3. Smöra formen och varva fiskfärs och tunna skivor lax. Skaka formen lite eller slå den mot köksbänken så att luftfickor försvinner. Täck med ugnsfolie och ställ i det heta vattenbadet.

  4. Grädda terrinen ca 1 1/2 timme, till en innertemperatur på 60 grader. Stjälp upp, skiva  och servera med tillhören

Vad tyckte du om receptet?