Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisktacos med ärtguacamole

Recept på fisktacos. Ett bra sätt att locka barn att äta fisk. Lax är lätt att få tag i, men det finns många bra alternativ. 

Fisktacos med ärtguacamoleFisktacos med ärtguacamoleFisktacos med ärtguacamole
Fishtacos med ärtguacamole Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- eller torskfilé, utan skinn och ben
  • 1vitlöksklyfta- stor
  • 1 msklime- pressad
  • 1,5 mskpaprikapulver- rökt
  • 1,5 mskspiskummin- mald
  • 1 krmkryddnejlika- mald
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskrapsolja

Ärtguacamole

  • 2 dlärtor- gröna, frysta
  • 3avokador- mogna
  • 2 msklime- pressad
  • 1vitlöksklyfta- stor
  • 1tomat- stor
  • 1 krukakoriander
  • 1 tsksalt
  • evdill- hackad

Majs

  • 300 gmajs- fryst eller från burk
  • 0,5 mskrapsolja
  • 0,5 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tskströsocker

Tillbehör

  • tacoskal- eller tortillabröd
  • rädisor- strimlade
  • salladslök- strimlad
  • isbergssallad
  • koriander- färsk
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skala och riv vitlöken. Blanda den med lime, kryddor, salt och peppar. Gnid in fisken med blandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min. 

  2. Ärtguacamole: Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Mixa dem släta med mixerstav. Halvera, kärna ur och gröp ur avokadorna. Mosa fruktköttet med en gaffel. Blanda ärtpuré, avokado och limesaft. Skala och riv i vitlöken. Tärna tomaten och hacka koriandern. Blanda ner tomater och koriander i röran och krydda med salt.

  3. Majs: Stek majsen i olja och smör tills den är knaprig och har fin färg. Krydda med salt och socker. 

  4. Stek fisken i olja i en stekpanna 6–8 min på varje sida. Dela fisken i mindre bitar.

  5. Servera fisken i varma tacoskal eller tortillabröd med ärtguacamole, majs och grönsaker. 

Vad tyckte du om receptet?