Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kikärtsmjölet ger en fin nötig smak på tortillabröden. Servera med njutningsfull guacamole!
Tortillas: Blanda kikärtsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och vatten. Arbeta ihop till en mjuk och elastisk deg. Ta upp den på mjölat bakbord och dela i 16 bitar. Forma dem till små runda bollar.
Låt dem vila 15 minuter under fuktig bakduk. Kavla ut dem till tunna bröd. Grädda bröden i torr varm stekpanna, max 1 minut på första sidan plus 30 sekunder på andra sidan. Lägg bröden ovanpå varandra under en bakduk, så att de håller sig mjuka.
Guacamole: Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär avokadon i små tärningar och blanda med limesaften. Skala och finhacka silverlöken.
Dela, gröp ur kärnorna och skär tomaterna i små tärningar. Dela, kärna ur chilin och finhacka den. Blanda allt med agavesirap och koriander, smaka av med salt och peppar.
Fisk: Torka av fiskfiléerna med hushållspapper och stek dem på medelvärme i olja och smör, cirka 3 minuter per sida.
Lägg ca två matskedar guacamole på tortillabröden och toppa med fisk i bitar. Garnera med koriander och limeklyftor.
Recept från Mitt kök