Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisktacos med kikärtstortillas och guacamole

Kikärtsmjölet ger en fin nötig smak på tortillabröden. Servera med njutningsfull guacamole!

Fisktacos med kikärtstortillas och guacamole
Fisktacos med kikärtstortillas och guacamole
Fisktacos med kikärtstortillas och guacamole
THOMAS CARLéN

Kikärtstortillas

  • 2 dlkikärtsmjöl
  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2 mskrapsolja
  • 1,5 dlvatten

Guacamole

  • 2avokado
  • 1lime- saften
  • 0,5silverlök
  • 2tomater
  • 0,5röd chili
  • 1 tskagavesirap
  • 1 mskkoriander- hackad
  • salt- peppar

Fisk

  • 400 gabborrfilé- vitling-, gös- eller
  • 1 msksmör
  • 1 mskrapsolja
  • salt- peppar

Till serveringen

  • koriander
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Tortillas: Blanda kikärtsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och vatten. Arbeta ihop till en mjuk och elastisk deg. Ta upp den på mjölat bakbord och dela i 16 bitar. Forma dem till små runda bollar.

  2. Låt dem vila 15 minuter under fuktig bakduk. Kavla ut dem till tunna bröd. Grädda bröden i torr varm stekpanna, max 1 minut på första sidan plus 30 sekunder på andra sidan. Lägg bröden ovanpå varandra under en bakduk, så att de håller sig mjuka.

  3. Guacamole: Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär avokadon i små tärningar och blanda med limesaften. Skala och finhacka silverlöken.

  4. Dela, gröp ur kärnorna och skär tomaterna i små tärningar. Dela, kärna ur chilin och finhacka den. Blanda allt med agavesirap och koriander, smaka av med salt och peppar.

  5. Fisk: Torka av fiskfiléerna med hushållspapper och stek dem på medelvärme i olja och smör, cirka 3 minuter per sida.

  6. Lägg ca två matskedar guacamole på tortillabröden och toppa med fisk i bitar. Garnera med koriander och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök