Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En fisksufflé med de klassiska tillbehören som gröna ärter och kokt potatis. Här serveras brynt smör till.
Sätt ugnen på 200°. Fräs smör och mjöl i en kastrull ca 2 min. Späd med mjölken och koka såsen ca 3 min. Krydda med salt och peppar. Dela äggen.
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulorna, en i taget. Blanda i fiskköttet. Vispa äggvitorna till ett fast skum och blanda försiktigt ner dem i den svalnade smeten.
Häll sufflésmeten i en välsmord hög, ugnssäker form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Tillbehör: Skala och koka potatisen mjuk. Pressa den genom en potatispress. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Bryn smöret.
Servera sufflén direkt med pressad potatis, ärter, brynt smör och grönsallad