Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisksufflé med pressad potatis och brynt smör

En fisksufflé med de klassiska tillbehören som gröna ärter och kokt potatis. Här serveras brynt smör till.

Fisksufflé med pressad potatis och brynt smör
Fisksufflé med pressad potatis och brynt smör
Fisksufflé med pressad potatis och brynt smör
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 5 dlfisk- kokt sönderplockat vitt fiskkött av t ex kolja eller torsk (ca 400 g rå fisk) MSC- eller KRAV-märkt
  • 2 msksmör
  • 3 mskvetemjöl
  • 3 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 4ägg

Tillbehör

  • 1 kgpotatis
  • 400 ggröna ärter
  • 150 gsmör
  • 1grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs smör och mjöl i en kastrull ca 2 min. Späd med mjölken och koka såsen ca 3 min. Krydda med salt och peppar. Dela äggen.

  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulorna, en i taget. Blanda i fiskköttet. Vispa äggvitorna till ett fast skum och blanda försiktigt ner dem i den svalnade smeten.

  3. Häll sufflésmeten i en välsmord hög, ugnssäker form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.

  4. Tillbehör: Skala och koka potatisen mjuk. Pressa den genom en potatispress. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Bryn smöret.

  5. Servera sufflén direkt med pressad potatis, ärter, brynt smör och grönsallad  

Vad tyckte du om receptet?