Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskspett med rökt chorizo

Smaker som influerats av paellan, den ­saffranskryddade spanska pyttipannan, där man gärna blandar fisk med kryddiga korvar. Servera med klyft­potatis eller ris och en ­grönsallad.

Fiskspett med rökt chorizo
Fiskspett med rökt chorizo
Fiskspett med rökt chorizo
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gfilé- cirka av marulk eller annan vit fisk med fast kött
  • 200 gchorizo- rökt
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • grillspett

Saffransaioli, cirka 4 dl

  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 gsaffran
  • 1ägg
  • 34 dlrapsolja
  • 2 krmsambal oelek
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skär fiskköttet i kuber och skiva chorizon. Trä upp på spett.

  2. Grilla spetten runtom över glöd eller i ­grillpanna. Salta och peppra.

  3. Saffransaioli: Vispa ihop vitlök, citron, saffran och ägg. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Häll inte i för snabbt, då skär det sig. Smaka av med sambal oelek och salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök