Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fiskspett med korianderpesto, tortillabröd och guacamole är en mexikansk inspirerad middag. Att rimma fisken först gör att den både blir fastare och får mer smak.
Rimlag: Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löses upp. Lägg fisken i lagen och rimma i kylen ca 1 timme.
Tortilla: Blanda de torra ingredienserna. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Värm vattnet och häll det långsamt över mjölblandningen. Blanda till en kletig deg. Ta upp degen och knåda den på mjölad arbetsbänk ca 2 min. Lägg tillbaka degen i skålen och täck med en fuktig handduk. Låt vila ca 20 min.
Dela degen i 15 delar, rulla dem till små bollar. Kavla ut bollarna till runda bröd. Lägg dem i en kökshandduk så att de inte torkar. Stek dem i en torr stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.
Guacamole: Halvera, kärna ur och gröp ur avokadorna. Skala och riv vitlöken. Blanda avokado och vitlök med citronsaften. Krydda med salt och peppar.
Pesto: Skala vitlöksklyftan. Riv osten. Mixa samman alla ingredienser med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!). Krydda med salt och peppar.
Fröströssel: Blanda samman alla ingredienser.
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skölj citronen i ljummet vatten och skär den i skivor.
Låt fisken rinna av och skär den i kuber. Trä upp fisk, paprika, lök och citronskivor på spett. Pensla runt om med lite av korianderpeston. Grilla 2–3 min på varje sida, tills fisken är klar.
Servera spetten med tortillabröd, guacamole, resten av korianderpeston och fröströssel.