Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fiskspett med fänkålskräm och pecorinorostad färskpotatis är en medelhavsinspirerad rätt. Fänkålskrämen passar även bra till grillad kyckling.
Kräm: Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär fänkålen i bitar. Skala och skiva vitlöksklyftan. Lägg fänkål och vitlök i en ugnssäker form. Ringla över oljan och strö på salt. Rosta mitt i ugnen tills fänkålen fått fin färg, ca 15 min. Mixa fänkål, vitlök och olja med färskosten. Låt kallna.
Potatis: Skrubba potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö på salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Grovriv osten. Strö den över potatisen och tillaga ytterligare ca 5 min.
Skär fisken i tärningar, ca 4 x 4 cm. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Varva fisk och grönsaker på grillspett.
Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de börjar ”poppa”. Stöt dem i en mortel. Blanda med olja, citronsaft, salt och peppar. Pensla spetten med kryddblandningen.
Grilla spetten runt om över direkt glöd 8–10 min. Servera med fänkålskräm, potatis, mâchesallad och citronklyftor. Garnera med dill.