Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskspett med citron och krämig blomkålspuré

Recept på fiskspett med potatis- och blomkålspuré. En krämig puré av blomkål och spett med fisk lyfter vardagsmiddagen. Men givetvis kan fisken stekas i portionsbitar. Finns daikonkrasse i din butik passar den extra bra eftersom den har ett sting av pepparrot i smaken.

Fiskspett med citron och krämig blomkålspuréFiskspett med citron och krämig blomkålspuréFiskspett med citron och krämig blomkålspuré
Fiskspett med citron och krämig puré Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gvit fisk- t ex torsk, sej eller kolja
  • 1citron
  • 1 tsktimjan
  • 800 gblomkål
  • 300 gpotatis
  • 1 krukadill
  • krasse- t ex daikonkrasse
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 100 gblandad sallad
  • 200 gknäckebröd
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i ­skivor. Halvera citronskivorna och ­varva dem med fiskbitarna på spett. Krydda med timjan, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Bryt och skär blomkålen i mindre delar. Skala och skär potatisen i bitar. Koka blomkål och potatis i lättsaltat vatten så att de mjuknar. Häll av ­kokvattnet och mixa blomkål och ­potatis med 2 msk smör och 1 krm salt. Grovhacka dillen, spara lite till garnering. Blanda ner den hackade dillen i ­blomkålspurén.

  3. Stek fiskspetten i 2 msk smör i ca 4 min på varje sida. Servera spetten med blomkålspuré, sallad, knäckebröd (med 12 g smör/pers) och citronklyftor. Garnera med krasse.

Vad tyckte du om receptet?