Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fiskspett med potatis- och blomkålspuré. En krämig puré av blomkål och spett med fisk lyfter vardagsmiddagen. Men givetvis kan fisken stekas i portionsbitar. Finns daikonkrasse i din butik passar den extra bra eftersom den har ett sting av pepparrot i smaken.
Skär fisken i bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor. Halvera citronskivorna och varva dem med fiskbitarna på spett. Krydda med timjan, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Bryt och skär blomkålen i mindre delar. Skala och skär potatisen i bitar. Koka blomkål och potatis i lättsaltat vatten så att de mjuknar. Häll av kokvattnet och mixa blomkål och potatis med 2 msk smör och 1 krm salt. Grovhacka dillen, spara lite till garnering. Blanda ner den hackade dillen i blomkålspurén.
Stek fiskspetten i 2 msk smör i ca 4 min på varje sida. Servera spetten med blomkålspuré, sallad, knäckebröd (med 12 g smör/pers) och citronklyftor. Garnera med krasse.